Italie Sarno 20.11.11 Trofeo Invernal Ayrton SENNA

Felix Nilsson har avslutat sin fösta internationella kartingsäsong med utmärkta resultat. Den unge föraren som tävlar i KF3 klassen vann Ayrton Senna Trophy i Italien med stor stil och kom på andra plats i Champions Cup i Spanien. Den lovande svenske föraren är snabb, och så har han mognat och blivit säkrare, vilket bådar gott för en löftesrik framtid...

Säsongen som just avslutats har helt enkelt varit otrolig för Felix Nilsson! På endast tolv månader har den svenske föraren fullbordat övergången från ung förare som upptäcker karting på internationell nivå för fösta gången till fullfjädrad vinnare... Bakom detta finns först och främst en ung mans beslutsamhet och arbete, en ung förare som uppnått en fantastisk framgång. Felix har förflyttat sig runt hela Europa bakom ratten på sin Intrepid-Parilla från LM Karting Teamet för att skaffa erfarenhet och nå samma nivå som de bästa förarna, som började med karting mycket tidigare än han själv.

Hans deltagande i European Championship, World Cup och WSK Series har härdat honom såpass mycket att han lyckats nå upp till en annan nivå vid slutet av denna säsong, först och främst under Ayrton Senna Trophy i Sarno, på Neapels internationella bana. I denna Trophy, som inkluderar tre finaler som anordnades den 13, 19 och 20 november, erövrade Felix två segrar och en fjärde plats. Dessa prestationer gjorde det möjligt för honom att ta hem den slutgiltiga segern i denna berömda Trophy i Italien.
"Tävlingarna var svåra och resultaten uppnådde jag efter en intensiv kamp i ledningen. Den första segern - efter att jag startat i pole position - fick mig att känna mig säker och jag fortsatte med min andra framgång i den följande tävlingen trots en 7:e plats vid start. Under den sista finalen förlorade jag några platser på grund av lite trängsel vid starten men jag lyckades ta mig upp från 10:e till 4:e plats, tillräckligt för att bekvämt vinna Ayrton Senna Trophy, vilket jag verkligen ville", sa Felix.

Tre veckor senare befäste den svenske föraren sin form på bästa sätt genom att leda ett snabb och effektivt race i Champions Cup i Vendrell (Spanien). "Det var fantastiskt! För ett år sedan kämpade jag i samma tävling men slutade på 15:e plats och den här gången nådde jag upp till andra steget på pallen. Trots att jag var på 25:e plats före de avslutande faserna kände jag mig väldigt tävlingsinriktad, jag lyckades bra i några starter, jag körde om flera medtävlare och jag gjorde inga misstag". Vid 14 års ålder kan Felix Nilsson se fram emot år 2012 med optimism...